Video Lucrările la malurile Someșului, 84% gata

Lucrările la malurile Someșului, 84% gata

Lucrările la malurile Someșului vor fi gata până la finalul anului: 957 noi arbori noi. Culoar de mobilitate nemotorizată - nou pod pietonal și velo, noi piste de biciclete și zone pietonale, „shared space”, zone de joacă, sport și agrement.

"Lucrările sunt în proporție de 84 la sută gata. Vor fi plantanți 957 de arbori noi, va fi amenajată o nouă zonă de agrement, cea mai frumoasă din oraș. Am ținut cont de cerințele clujenilor, și am intervenit cu modificări la parcul de joacă, la toalete publice, etc.", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local.

957 arbori noi vor fi plantați până la final în cadrul acestui proiect. Din numărul total de arbori prevăzuți pentru plantare, pe tronsonul intrare Florești - pod Garibaldi sunt incluși 739 noi arbori, iar pe tronsonul Garibaldi - str. Horea, 218 arbori. La aceștia se adaugă arborii noi plantați în zona Sălii Sportului (101 arbori) și, mai departe pe cursul Someșului, cei din proiectele pentru Parcul Feroviarilor și Parcul Armătura. Pe lângă copaci - specii adaptate la mediul urban, distribuite în funcție de tipul spațiului public - sunt incluși arbuști și zone de pajiști.

„Reîntoarcerea orașului cu fața la râu” este conceptul general care a stat la baza proiectului realizat prin concurs internațional de soluții - derulat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România. Lucrările se întind pe 146.500 mp; localizare: malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina și zona adiacentă parcurilor Rozelor și Iuliu Hațieganu.

Prin această investiție se urmărește:
- îmbunătățirea accesului la râu
- îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport
- amenajarea de spații verzi de calitate
- crearea de zone moderne de promenadă și agrement, respectiv „shared space”, piste velo, zone pietonale - inclusiv construcția unui nou pod pietonal și velo.

În plus, investiția cuprinde și:
- iluminat public modern și eficient energetic
- mobilier urban adecvat
- stații de încărcare pentru (auto)vehicule electrice.

Valoare contract execuție lucrări: 116.529.465 lei cu TVA.
Executant: Asocierea ACI Cluj S.A. - Socot S.A. - Simacek Facility Services Ro S.R.L.
Finanțare: Programul Operațional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1. Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza