CTP promovează ziua de 9 mai ca ziua tuturor transportatorilor din România (P)

CTP promovează ziua de 9 mai ca ziua tuturor transportatorilor din România (P)
CTP Cluj-Napoca şi URTP promovează ziua de 9 mai ca zi a tuturor Transportatorilor din România, cu ocazia praznicului Sfântului Hristofor, considerat protectorul transportatorilor şi al călătorilor.

Hristofor - "Purtătorul de Hristos"

În calitate de patron al călătoriilor, Sfântul Mucenic Cristofor îi protejează pe credincioşi de vremea rea, de inundaţii, fulgere şi de ciumă şi de alte boli care se pot agrava atunci când parcurgi un traseu cu peripeţii. Într-o epocă în care creştinii erau persecutaţi, sub împăratul Decius (249-251 d.H.), Cristofor a fost sfătuit de un sihastru să se convertească şi, întrucât nu putea să postească, încerca să-şi spele greşeala ajutându-I pe oameni să treacă cu bine un râu foarte periculos din zonă, care a curmat multe vieţi.

Într-o zi, un copil l-a rugat să-l ducă pe celălalt mal al apei şi, pe măsură ce înaintau, curenţii deveneau tot mai puternici, iar cel mic părea să fie tot mai greu. Cu mare greutate şi riscându-şi viata, Cristofor a reuşit să-l aducă la mal, iar copilul i-a spus: „Ai purtat pe umeri nu doar lumea toată, ci şi pe Cel care a creat-o. Eu sunt Hristos, regele tău, pe care l-ai slujit cu credinţă."

De aceea, numele lui Cristofor înseamnă „Purtătorul de Hristos", el, înainte de a fi botezat, purtând numele de Reprobus (sau Reprov).

Conducerea Companiei de Transport Cluj-Napoca SA doreşte în această zi de sărbătoare persoanlului de bord din cadrul CTP SA şi publicului călător sănătate, fericire şi linişte sufletească!

Comenteaza