Donează pentru programul de educaţie montană din zonele rurale din Apuseni! Participă la Maraton! (P)

Donează pentru programul de educaţie montană din zonele rurale din Apuseni! Participă la Maraton! (P)
Pe 30 mai Clubul Alpin Român, Secţia Universitară Cluj, şi Natura Transilvaniei dau startul curselor de maraton, semimaraton, cros şi family de la a V-a ediţie Maraton Apuseni msg systems.

Cu această ocazie organizatorii lansează şi campania de strângere de fonduri pentru programul de educaţie montană din zonele rurale din Apuseni. Susţinătorii sunt invitaţi să contribuie folosind pagina de donaţii a site-ului www.maratonapuseni.ro/doneaza. 10% din valoare taxelor de participare achitate începând cu luna mai vor fi direcţionate către cauză.

''Ne desfăşurăm activitatea într-un mediu pe care îl îndrăgim, pe munte, printre cătune, prin păduri şi poieni pline de verdeaţă, în natură, respirând aer curat. Alergând prin aceste locuri, cunoscând-le mai bine de la an la an, am început să conştientizăm cât de importante sunt ele pentru noi, pentru oamenii pasionaţi de munte, pentru sportivi, turişti şi mai ales pentru localnici. De-a lungul anilor am văzut schimbări ale acestor zone, am văzut construcţii noi, drumuri pe unde nu ne închipuiam că ar putea fi construite, exploatări forestiere lângă rezervaţii botanice, zgomot de maşinării sau mijloace de transport. Vrem să alergăm în continuare prin natură şi păduri şi vrem să păstrăm munţii şi traseul nostru de maraton prin locuri la fel de pitoreşti cum v-am obişnuit deja'', spune Mihnea Prundeanu, unul dintre coordonatorii Maraton Apuseni msg systems şi ambasador al cauzei.

Cu ocazia aniversării a 5 ani de Maraton Apuseni msg systems organizatorii se angajează la un efort suplimentar pentru protejarea Munţilor Apuseni şi sprijinirea comunităţilor locale.

Obiectivele programului de educaţie montană din zonele rurale din Apuseni sunt:
- organizarea de cursuri, tabere, ateliere şi activităţi educativ-sportive destinate comunităţii locale, în special copiilor şi tinerilor din Apuseni
- integrarea unei păduri seculare din zona Băişoara în reţeaua ariilor protejate din Apuseni
- construcţia unui centru de activităţi montane pe traseul Maraton Apuseni msg systems, cu o arhitectură inspirată de colibele tradiţionale din zonă

Donaţiile se pot face în contul Asociaţiei Clubul Alpin Român - Secţia Universitară Cluj, IBAN RO77BRDE410SV77496424100 deschis la BRD. În secţiunea detalii plată donatorii sunt rugaţi să menţioneze ''Centrul de educaţie montană Apuseni''. Donaţii online se pot face pe pagina dedicată (http://maratonapuseni.ro/doneaza), iar mai multe informaţii despre program şi posibilităţ de implicare pot fi oferite via e-mail la contact@maratonapuseni.ro.

Comenteaza