Festivalul Roman Zalau Porolissum la Targul Touristica (P)

Festivalul Roman Zalau Porolissum la Targul Touristica (P)
Municipiul Zalãu te asteaptã în perioada 22 – 24 martie 2013, în cadrul proiectului ”Promovarea Festivalului Roman Zalãu Porolissum – instrument de promovare a siturilor arheologice locale”, la Târgul de Turism Touristica din Cluj Napoca (Polus Center). Viziteazã standul Municipiului Zalãu pentru a cunoaste un oras, altfel!

Municipiul Zalau la Targul Touristica

 

Municipiul Zalău, reşedinţa judeţului Sălaj, este situat în nord-vestul României, la 85 km nord–vest de Cluj Napoca. Este traversat de DN1F/E81.

Complexul Arheologic Porolissum poate fi vizitat în satul Moigrad (comuna Mirşid), la 12 km est de Municipiul Zalău.

Porolissum, capitala provinciei romane Dacia Porolissensis, s-a dezvoltat ca o aşezare civilă în jurul castrului militar roman, devenind mai apoi un prosper oraş de graniţă, cu un important potenţial economic, comercial şi de producţie, dar şi ca un puternic focar de spiritualitate romană.

Valorificând această vecinătate cu istoria, şi având-o chiar acasă, Primăria Municipiului Zalău promovează, prin acest proiect, siturile arheologice locale, printr-un eveniment care de nouă ani este tradiţie – Festivalul Roman Zalău Porolissum. Timp de trei zile, Zalăul se transformă într-o imensă tabără romană! Soldaţi, gladiatori, vestale, dansatoare, locuitori ai vechiului Imperiu Roman pot fi văzuţi plimbându-se pe străzile municipiului. Demonstraţiile de luptă ale legiunilor sau cohortelor sunt spectacole, în care istoria poate fi atinsă şi încercată.

 

Comenteaza