Misiune îndeplinită. România s-a calificat de pe primul loc în optimile de finală la EURO 2024

Misiune îndeplinită. România s-a calificat de pe primul loc în optimile de finală la EURO 2024
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

"Tricolorii" au remizat împotriva Slovaciei, scor 1-1, în ultimul meci al grupei. 

La fel ca în primul meci din grupă, "Tricolorii" au început în defensivă partida și au încercat să dea lovitura pe contraatac. Totuși, presiunea slovacilor a dat roade, iar după jumătatea reprizei, Duda a fost scăpat din marcaj și a deschis socrul cu o lovitură de cap (24).

Deși românii păreau afectați de golul primit, elevii lui Edi Iordănescu au reușit să avanseze spre poarta adversă și să le pună probleme adversarilor. Cu 10 minute înainte de finalul reprizei, Ianis Hagi a fost faultat, iar centralul a dictat penalty cu ajutorul VAR. Răzvan Marin și-a păstrat calmul și a egalat cu un șut la vinclu (37). Astfel, scorul pauzei a fost 1-1.

În actul secund, jocul avea să fie ceva mai echilibrat. Ambele echipe știau că remiza le asigură un loc în optimile de finală și nu au mai forțat atât de mult.

Chiar dacă ocaziile au apărut de ambele părți, ploaia a complicat și mai mult partida, iar scorul final a rămas în cele din urmă 1-1. Așadar, România obține 4 puncte și se califică de pe primul loc din Grupa E. 

Comenteaza