Primarul oraşului italian Vicenza, îngrijorat de grupurile de români care ocupă clădiri abandonate

Primarul oraşului italian Vicenza, îngrijorat de grupurile de români care ocupă clădiri abandonate
Primarul oraşului italian Vicenza s-a adresat ambasadei României din Roma pentru a exprima nemulţumirea în legătură cu grupurile de imigranţi români care ocupă abuziv clădiri abandonate, propunând suportarea cheltuielilor de repatriere, scrie site-ul ziarului Corriere della Sera.

Primarul oraşului Vicenza, Achille Variati, este preocupat că numeroşi imigranţi români ocupă abuziv clădiri abandonate.

Ultimul episod a avut loc luni, când poliţia a intervenit pentru evacuarea unor români care locuiau ilegal într-o fabrică dezafectată.

Primarul a luat legătura şi cu ambasadorul României în Italia, Dana Manuela Constantinescu, căreia i-a explicat problema. "Suntem pregătiţi să suportăm costurile pentru repatrierea românilor. Dacă aceşti cetăţeni comunitari au venit în Italia pentru a găsi de lucru, s-au înşelat. Mai bine revin în ţara lor, situaţia este mai bună acolo. Vicenza şi regiunea Veneto nu mai sunt eldorado-ul de acum câţiva ani, nu mai sunt locuri de muncă. Noi îi putem ajuta să meargă acasă", a subliniat primarul.

În acelaşi timp, Primăria din Vicenza a decis să îi oblige pe proprietarii clădirilor abandonate să blocheze toate intrările pentru a împiedica ocuparea imobilelor de către imigranţi.

 

Comenteaza