MAE: Ne-am făcut datoria rapid şi în timp real după accidentul din Muntenegru

MAE: Ne-am făcut datoria rapid şi în timp real după accidentul din Muntenegru
Ministerul Afacerilor Externe şi-a făcut datoria "extrem de rapid şi în timp real" în asistarea victimelor accidentului de autocar din Muntenegru, a declarat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Brânduşa Predescu.

MAE şi-a făcut datoria "extrem de rapid şi în timp real", "cu deplină responsabilitate", a afirmat Predescu, într-o conferinţă de presă.

Ea a reiterat că activarea Celulei de criză convocată de MAE s-a făcut "în momentul în care s-a ştiut oficial şi clar că este vorba de numeroase victime cetăţeni români".

Purtătorul de cuvânt al MAE a susţinut că unele instituţii de presă nu au ţinut cont în relatarea evenimentelor despre decalajul de fus orar de o oră între România şi Muntenegru.

"A fost un efort major al MAE, o coordonare pe toate planurile în interiorul instituţiei, o cooperare pe care o considerăm exemplară cu celelalte instituţii ale statului, cât şi activarea canalelor diplomatice la cel mai înalt nivel în relaţia cu statul Muntenegru (...) În numai 48 de ore, toţi cei care au căzut victimă acestui tragic accident, prin forţele reunite ale instituţiilor româneşti coordonate de aici, din MAE, cu toţii au revenit acasă", a mai spus Predescu.

Un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru, pe 23 iunie, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar ceilalţi 29 de pasageri fiind răniţi. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit.

 

Comenteaza