Philippe Gustin: "În Paris sunt cunoscuţi 200 de copii români care cerşesc. Cifra este enormă"

Philippe Gustin:
Aproximativ 200 de minori români care cerşesc sunt cunoscuţi doar la Paris, a declarat, joi, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, apreciind că cifra este "enormă".

"Sunt 200 de copii cunoscuţi în Paris pentru că cerşesc. Fenomenul este important pentru că şi dacă un sigur copil cerşeşte este important. Dacă vorbim de 200, este enorm", a spus ambasadorul Philippe Gustin, la conferinţa de închidere a proiectului "Unde începe cerşetoria, se sfârşeşte copilăria".

Philippe Gustin a precizat că această cifră este în creştere.

Proiectul "Unde începe cerşetoria, se sfârşeşte copilăria" a fost implementat de Asociaţia Telefonul Copilului, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane şi Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii din Poliţia Română, fiind cofinanţat de Ambasada Franţei.

În cadrul proiectului a fost făcut un studiu privind cerşetoria în rândul copiilor, care a arătat că sărăcia şi influenţa negativă a familiei sunt principalele cauze ale acestui fenomen.

Ambasadorul Philippe Gustin a declarat că, în opinia lui, sărăcia nu explică totul, iar traficul de fiinţe, în special de copii, este inacceptabil într-o lume civilizată.

 

Comenteaza