Revoluţie la Vatican! "Ne întoarcem cu respect..."

Revoluţie la Vatican!
Presa străină vuieşte. "Un cutremur pastoral", spune un jurnalist cu experienta de la Vatican despre ceea ce se întâmplă în capitala catolicismului.

Un inalt oficial de la Vatican, asistent al Papei Francisc, a afirmat ca Biserica ar trebui sa "se intoarca cu respect" catre cuplurile din relatiile non-traditionale, adica spre cei care traiesc impreuna dar sunt necasatoriti sau sunt de acelasi sex.

Conform Washington Post, aceste comentarii apar intr-un document care sintetizeaza concluziile unei dezbateri care a fost organizata pe o perioada de doua saptamani, cu scopul de a discuta controversele referitoare la Biserica Catolica.

La prezentarea raportului intr-o conferinta de presa, cardinalul Louis Antonio Tagle din Filipine a spus ca intalnirea dintre cei 190 de preoti catolici a avut drept scop s-a axat pe discutiile despre saracie, razboi si imigratiile familiilor, anunta si CNN.

Insa noua directie care ii vizeaza pe homosexuali si casatoriile acestora reprezinta "un cutremur pastoral", a remarcat un jurnalist cu experienta de la Vatican. La randul sau, preotul James Martin, a caracterizat concluzia despre homosexuali ca fiind una "revolutionara".

"Este o schimbare surprinzatoare in felul in care Biserica Catolica vorbeste despre gay. Sinodul spune ca homosexualii au 'daruri si inzestrari' care pot fi oferite comunitatii crestine. Iar asta este un lucru care in urma cu cativa ani ar fi fost de negandit", a mai spus pretorul.

 

Comenteaza