Aşa ar putea arăta o super-maşină 100% românească VIDEO

Aşa ar putea arăta o super-maşină 100% românească VIDEO
Un tânăr pasionat de designul auto a redesenat vechea Dacie 1300.

Alexandru Bogdan Mariş este student în anul IV la Universitatea Transilvania din Braşov, mai exact la Facultatea Design de Produs şi Mediu, secţia Design Industrial. El a fost dintotdeauna pasionat de maşini, lucru care l-a motivat în ultimii ani în încercarea de a se afirma în lumea designului auto.

A început ca orice tânăr, cu paşi mici, prin desene pe hârtie, apoi trecând la Photoshop pentru a deveni ulterior specializat în programe de modelare asistate de calculator, precum 3Ds Max. Munca lui Alex a dat roade în 2009, când tânărul student a definitivat proiectul Dacia Logan Coupé, un "mic succes" care l-a impulsionat şi mai tare.

"Am hotărât că trebuie să îmi adun toate cunoştinţele în materie de design auto şi modelare virtuală într-un concept mult mai bine gândit şi pus la punct. Astfel au apărut primele idei pentru o readucere la viaţă a celebrei Dacia 1300, un proiect care avea să se întindă pe o perioadă de 3 ani", a explicat Alex.

"2014 Dacia 1300 Concept are la bază clasica Dacia 1300 produsă la Mioveni în anii '70. Am păstrat toate elementele de pe maşina originală: elementele cromate, grilele, forma farurilor şi a stopurilor, amplasarea buşonului de benzină. Am îmbinat chiar şi jantele într-o maşină nouă, maşina care şi-ar dori să se plaseze în clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-Klasse şi ajungând chiar până la Porsche Panamera".

În materie de date tehnice, Alexandru propune o lungime de 5,1 metri şi o lăţime de 2 metri pentru conceptul Dacia 1300, cumulate cu linii de design agresive, foarte pronunţate, dar care păstrează totodată aspectul clasic.

Sursa: promotor.ro

Etichete
Comenteaza