Peste 1 milion de oameni, printre care mai mulţi şefi de state, au adus un omagiu victimelor atentatelor din Franţa

Peste 1 milion de oameni, printre care mai mulţi şefi de state, au adus un omagiu victimelor atentatelor din Franţa
Sute de mii de oameni alături de mai mulţi lideri ai statelor lumii au participat la marşul împotriva terorismului şi de comemorare a victimele atacurilor teroriste de la Paris. Preşedintele Iohannis se întoarce în această seară de la Paris şi face declaraţii de presă la ora 20:30.

UPDATE

Peste un milion de persoane - 1,5 milioane potrivit organizatorilor -, scandând "Charlie! Charlie!", au participat duminică la un miting de o amploare extraordinară la Paris, devenit pentru o zi "capitala mondială" împotriva terorismului, prin prezenţa liderilor străini care au defilat ţinându-se de braţ, relatează AFP, citat de mediafax.ro

Manifestaţia istorică a fost organizată în memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise săptămâna aceasta în Franţa. Un marş extraordinar atât prin dimensiunea sa planetară, cât şi prin prezenţa liderilor străini care au defilat pe străzile pariziene: Francois Hollande, înconjurat de preşedintele statului Mali, Ibrahim Boubacar Keita, şi de cancelarul german Angela Merkel, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la câţiva metri de premierul israelian Benjamin Netanyahu, premierul britanic David Cameron, cel italian Matteo Renzi sau regele Iordaniei.

Klaus Iohannis a participat la „Marșul solidarității" organizat la Paris în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franței. Președintele român a fost întâmpinat de șeful statului francez, Francois Hollande.


UPDATE 16.20 Francois Hollande se află în fruntea marșului, alături de alți oficiali: Angela MERKEL, Matteo Renzi, Donald Tusk, David Cameron, Jean Claude Juncker, Petro Poroșenko sau Mariano Rajoy. Le Point a postat în ediția electronică o imagine liderii menționați.

UPDATE 16.00. Le Point informează că la 15.55, Hollande a părăsit Palatul prezidențial și s-a îndreptat alături de alți lideri care au venit la marș, către Piața Republicii. Aceștia au fost transportați cu autobuze.

UPDATE 15.36. Hollande și Iohannnis au avut un schimb de replici, timp de aproape un minut, după cum s-a văzut pe imaginile transmise de televiziunile franceze.

UPDATE 14.00 Președintele Franței, Francois Hollande, îi întâmpină la această oră pe oficialii care și-au anunțat prezența la marșul de la Paris.

'Parisul este astăzi capitala lumii', a afirmat duminică președintele François Hollande, în fața membrilor guvernului reuniți la Elysée, înainte de a participa la Marșul solidarității împotriva terorismului, la care sunt așteptate sute de mii de persoane și zeci de lideri străini, relatează AFP.

 

 

 

Comenteaza