Putin, din nou preşedintele Rusiei. Exit Poll: a luat 58% din voturi

Putin, din nou preşedintele Rusiei. Exit Poll: a luat 58% din voturi
Premierul Vladimir Putin ar fi obţinut 58,3 la sută din voturi, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne, relatează AFP.

Ruşii îşi aleg astăzi noul preşedinte, post pentru care favorit este Vladimir Putin, fostul premier, cel care a mai obţinut două mandate de preşedinte între anii 2000 şi 2008. Contracandidaţii săi sunt liderul Partidului Comunist Gennadi Ziuganov, preşedintele Partidului Democratic Liberal Vladimir Jirinovski, reprezentantul formaţiunii Rusia Justă Serghei Mironov, şi independentul Mihail Prohorov. Votarea a început încă de sâmbătă seara, în Estul îndepărtat, iar urnele se vor închide duminică la ora 20 în enclava Kaliningrad.

Gennadi Ziuganov, liderul Partidului Comunist, este al doilea clasat la scrutinul de duminică, cu 17,7%, arată exit poll-urile.

Este de aşteptat ca Putin, actual premier, să-l numească drept premier pe actualul preşedinte, Dmitri Medvedev, cel care nu a candidat la un nou mandat pentru a face loc mentorului său.

UPDATE 19.20

Primele rezultate oficiale date publicităţii de Comisia Electorală arată că Vladimir Putin a primit 61,8% din voturi, după centralizarea a 14,5% dintre secţiile de votare.

Etichete
Comenteaza