Clujul va avea un ambasador în Africa VIDEO

Clujul va avea un ambasador în Africa VIDEO
Ciprian Mihali, profesor de filosofie în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, a fost numit ambasadorul României în Senegal şi se va ocupa de relaţia externă a ţării noastre cu statele din regiune. Mihali a obţinut deja avizul comisiilor de politică externă din parlament şi se va prezenta la post la începutul lunii aprilie. Este al treilea profesor al UBB care va ocupa un post în diplomaţie, după Liviu Zăpârţan şi Cynthia Curt.

Ciprian Mihali are 45 de ani şi a absolvit în 1992 Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Din 2004 Mihali lucrează ca expert în cadrul Agenţiei Universitare a Francofoniei, calitate în care a participat la mai multe misiuni pe Continentul Negru.

Viitorul ambasador se plânge că ţările din Africa au o imagine proastă în România şi că oportunităţile de afaceri de acolo sunt de cele mai multe ori ignorate de investitori.

Ciprian Mihali se va prezenta la post cel mai probabil la începutul lunii viitoare. Iniţial va pleca în Senegal singur, dar de la toamnă intenţionează să îşi ducă acolo şi familia.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

Comenteaza