Ministrul bulgar al Economiei şi Energiei şi ministrul Sănătăţii au demisionat

Ministrul bulgar al Economiei şi Energiei şi ministrul Sănătăţii au demisionat
Premierul bulgar Boiko Borissov a acceptat joi seară demisiile ministrului Economiei, Energiei şi Turismului Traitcho Traikov şi ministrului Sănătăţii Stefan Konstantinov, a anunţat partidul de guvernământ GERB, transmite AFP.

Demisia neaşteptată a lui Traikov a fost depusă după întoarcerea din Qatar a unei delegaţii guvernamentale pe care presa bulgară a catalogat-o ca fiind un eşec. În timp ce o sută de afacerişti bulgari s-au deplasat la Doha pentru un forum economic bilateral, nicio companie locală nu s-a prezentat.

Divergenţele între Traikov şi premier s-au manifestat anul trecut cu privire la negocierile cu Rusia asupra construcţiei unei centrale nucleare la Belene (nord), precum şi în legătură cu rafinăria petrolieră ce aparţine gigantului rus Lukoil.

Pe de altă parte, Stefan Konstantinov este al treilea ministru al Sănătăţii care demisionează după instaurarea guvernului conservator în 2009.

Borissov l-a criticat recent pentru întârzierea reformelor în sistemul public de sănătate către o eficienţă sporită şi cu privire la creşterea rapidă a preţurilor medicamentelor.

Premierul va comenta cele două demisii vineri dimineaţă la televiziunea publică.

 

Comenteaza