Diaconescu: Clinton mi-a spus că se gândeşte la o cooperare cu noi în Siria

Diaconescu: Clinton mi-a spus că se gândeşte la o cooperare cu noi în Siria
Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat că secretarul de Stat american, Hillary Clinton, i-a transmis că se gândeşte la o cooperare cu România în ceea ce priveşte "chestiuni umanitare sau aspecte politice sau diplomatice" privind Siria.

"Secretarul de Stat chiar mi-a spus că în acest moment se gândeşte la o variantă de cooperare cu noi, pentru că situaţia este din ce în ce mai critică şi instrumentele de dialog din ce în ce mai reduse", a spus Diaconescu.

Ministrul nu a intrat în detalii, dar a precizat că această cooperare ar viza "chestiuni umanitare sau aspecte politice sau diplomatice ce ţin de găsirea unor soluţii paşnice" în Siria.

"În ceea ce priveşte Siria, au luat notă de faptul că potenţialul pe care România îl poate avea în legătură cu soluţiile politice, umanitare este unul foarte mare", a spus Diaconescu.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a avut, miercuri, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu secretarul de stat american, Hillary Clinton, în marja reuniunii comune a miniştrilor de externe şi ai apărării din statele membre NATO.

 

Comenteaza