Ce scrie presa internaţională despre tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase

Ce scrie presa internaţională despre tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase
Informaţia potrivit căreia fostul premier român Adrian Năstase a încercat să se sinucidă a făcut înconjurul presei, din SUA şi până în Australia, diverse publicaţii, posturi de televiziune sau de radio relatând fie de la faţa locului, fie preluând ştiri ample ale marilor agenţii de presă.

Într-o relatare detaliată, agenţia franceză AFP descrie ce s-a întâmplat miercuri seara la reşedinţa fostului premier, care a încercat să se sinucidă când poliţia a venit să îl caute la domiciliu, preluând informaţiile obţinute de MEDIAFAX. Astfel, acesta le-a cerut poliţiştilor să îi permită să îşi ia câteva cărţi, după care a mers singur în biroul său şi s-a împuşcat în gât cu pistolul personal.

Prezenţi la faţa locului, jurnaliştii AFP l-au văzut pe Năstase în timp ce era scos pe targă, inconştient, din propria reşedinţă şi transportat la spital.

Explicând pe scurt detaliile dosarului în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, AFP face o comparaţie între acesta şi fostul preşedinte al Consiliului italian Bettino Craxi, condamnat definitiv la închisoare în anii '90 în diferite dosare, dar care a părăsit Italia pentru a nu-şi ispăşi pedeapsa. Agenţia subliniază, de asemenea, că foarte puţini şefi de guvern au fost condamnaţi la închisoare cu executare în Europa pentru fapte de corupţie.

Ştirea AFP a fost rapid preluată de marile publicaţii franceze, începând cu Le Monde, Le Parisien sau Liberation, care prezintă cazul în detaliu. Informaţia a ajuns inclusiv în Australia, prin intermediul cotidianul The Australian care preia, de asemenea, ştirea AFP.

Citeşte mai multe aici.

 

Etichete
Comenteaza