36 de persoane, îndesate într-un microbuz de 19 locuri. Călător, către Poliţie: "Eu zi de zi călătoresc așa, verificați"

36 de persoane, îndesate într-un microbuz de 19 locuri. Călător, către Poliţie: "Eu zi de zi călătoresc așa, verificați"

Un microbuz de transport persoane care făcea curse între mai multe comune din județul Giurgiu a fost prins în trafic de un echipaj al Poliției Rutiere. Şocul a fost atunci când la numărătoare poliţiştii au ajuns la 36 de călători, în autovehiculul dotat cu 19 locuri. 

Mașina cu o capacitatea de 19 locuri, transporta de fapt nu mai puțin de 36 de călători. ”Nici aerul nu mai avea loc să intre” au scris reprezentanții Poliției Române care au postat pe Facebook o fotografie a microbuzului cu pricina.

”Vă spunem noi, microbuzul din imagine nu pare plin, ci este plin… peste limită. Care este limita? - poate vă întrebați. Păi, dacă doriți să urcați într-un microbuz, în care nici măcar aerul nu are loc să circule…continuați urcarea?

Limita era de 19 călători, iar în interior erau așezați (impropriu spus așezați) 36 de călători. Conducătorul, inconștient de altfel, a vrut să facă mai mulți bani pe o cursă și a fost sancționat! Tu, drag călător, te-ai gândit la ce risc te expui?”, a fost comentariul care a însoțit fotografia.

Reprezentanții Poliției Române au mai transmis faptul că şoferul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 9.000 de lei. Românii spun că astfel de şoferi nu ar mai trebui să poată conduce niciodată: "permisul și dreptul de a conduce transport persoane i-ar trebui ridicat".  

Însă alţii spun că acest caz nu este o excepţie, ci o regulă. "Eu zi de zi călătoresc așa, microbuzul merge și în limita normală doar atunci când sunt controale, iar asta se întâmplă cred că o dată pe lună sau la două luni. Dacă vreți să faceți ceva pentru acei oameni care nu știu la ce riscuri se expun, verificați zi de zi acest traseu pe care eu circul și să luați măsuri. Nu cred că se va întâmpla asta, pentru că corupția este mare. În urmă cu aproximativ 2 ore, microbuzul era la fel de plin", a scris un călător pe site-ul poliţiei române.  

Comenteaza