A murit ars de viu după ce a incendiat vegetația uscată de lângă gospodărie
- Scris de Ziua de Cluj
- 28 Feb 2024, 07:30
- Stiri nationale
- Ascultă știrea
Pompierii au găsit marți trupul carbonizat al unui bărbat care a ars de viu chiar lângă gospodăria lui după ce incendiase vegetația uscată din grădină.
Un bărbat și-a pierdut viața, marți după amiază, în urma unui incendiu de vegetație uscată. Tragedia a avut loc la Șimnicu de Sus, în Dolj, a transmis Gazeta de Sud. Potrivit ISU Dolj, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată pe raza localităţii Şimnicu de Sus care a cuprins aproximativ 800mp de vegetație uscată.
Pompierii militari craioveni au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. La fața locului a intervenit și personalul din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. La sosirea forțelor la locul intervenției incendiul era lichidat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.
La locul incendiului a fost găsit un bărbat, de 76 de ani decedat. Poliţiştii au stabilit că bărbatul în vârstă de de 78 de ani ar fi dat foc vegetaţiei uscate din apropierea locuinţei sale, fiind cuprins de flăcări şi, din nefericire, a fost găsit carbonizat, după cum a precizat IPJ Dolj. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, trupul neînsufleţit al bărbatului fiind transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei.
Amintim că cetățenii dețin obligația să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate. ”Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.
Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală”, transmite IGSU.
Citește și: Atenție la incendiile de vegetație! Amenzile sunt uriașe