Accident GRAV în Apuseni. Tânără în comă, după ce s-a răsturnat cu ATV-ul/ A fost solicitat elicopterul SMURD

Accident GRAV în Apuseni. Tânără în comă, după ce s-a răsturnat cu ATV-ul/ A fost solicitat elicopterul SMURD
| Foto: Facebook/IGA al MAI

O tânără s-a accidentat grav în urma unui accident de ATV produs la Arieșeni, în zona pârtiei de schi.

Accidentul s-a produs miercuri, pe DN75, în zona pârtiei de schi de la Arieșeni, județul Alba. În accident au fost implicate două persoane (una de sex masculin și una de sex feminin) aflate pe un ATV care s-a răsturnat.

Femeie, inconștientă, a fost intubată, iar bărbatul a suferit leziuni minore și a refuzat transportul la spital.

"Au fost alocate doua ambulanțe SMURD B2 și 1 ambulanță SAJ. De asemenea la locul accidentului se afla un medic care a acordat primul ajutor medical victimei de sex feminin pana la ajungerea forțelor. A fost solicitat și elicopterul SMURD Jibou", a transmis ISU Alba.

"În urma producerii accidentului, persoana a suferit un traumatism cranio-cerebral sever cu pierdere de conștiență. Echipajul elicopterului, asistat de salvamontiști, a procedat la stabilizarea victimei, monitorizarea și transportarea acesteia, de urgență, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.

Persoana a fost predată în stare gravă, dar stabilă, medicilor de la Oradea, pentru a beneficia de asistență medicală complexă și tratament de specialitate", au precizat reprezentanții Inspectoratului General de Aviatie al M.A.I..

Un accident similar a avut loc în aceeași zonă cu zece înainte, când o tânără care nu purta cască s-a răsturnat cu ATV-ul și s-a rănit grav la cap, fiind transportată de urgență la spital de un elicopter SMURD.

Comenteaza