Alertă la Marea Neagră: Trei rachete rusești, detectate în spațiul aerian din partea de nord-vest a mării. Au survolat și R. Moldova

Alertă la Marea Neagră: Trei rachete rusești, detectate în spațiul aerian din partea de nord-vest a mării. Au survolat și R. Moldova
| Foto: Facebook/MApN

Ministerul Apărării anunţă, luni, că au fost detectate trei rachete aeriene care au evoluat în spaţiul aerian aferent bazinului nord-vestic al Mării Negre, către Ucraina, și care au intrat în spațiul aerian al Republicii Moldova.

Ministerul Apărării Naționale informează că structurile Statului Major al Forţelor Aeriene care execută serviciul de luptă permanent pentru supravegherea spațiului aerian al României au detectat luni dimineață, în intervalul orar 8.05-9.09, trei ţinte aeriene care au evoluat în spaţiul aerian aferent bazinului nord-vestic al Mării Negre, către spaţiul aerian al Ucrainei (regiunile Odessa şi Viniţa). Țintele aeriene au survolat și spaţiul aerian al Republicii Moldova.

"Din analiza traiectelor de evoluţie şi a parametrilor de zbor, a rezultat că ţintele aeriene au fost, cel mai probabil, rachete de croazieră lansate de pe platforme navale sau terestre din vestul Peninsulei Crimeea", a transmis Ministerul Apărării.

Potrivit sursei citate, cele trei ținte aeriene nu au reprezentat un pericol pentru teritoriul României sau pentru siguranţa traficului aerian al României şi al NATO.

Radarele de supraveghere și cercetare din cadrul Forțelor Aeriene Române fac parte din sistemul de comandă şi control naţional al României şi al NATO şi asigură informarea şi avertizarea timpurie a decidenţilor militari şi politici din România şi din Alianţă.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale condamnă "în termenii cei mai fermi războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, exprimând sprijinul total pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării vecine".

MApN subliniază că "acțiunile brutale de astăzi, care au vizat zone civile, intens populate, încalcă grav orice normă a dreptului internațional umanitar și, implicit, a Cartei Națiunilor Unite".

Rusia a lansat luni mai multe atacuri cu rachete asupra Kievului şi altor oraşe importante ucrainene, val de lovituri despre care Kremlinul a spus că este un răspuns la atacul asupra podului Kerci care leagă Rusia și Crimeea. 

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza