Alt model de polițiști corupţi: La colectat mită în trafic după ce şi-au trimis mai întâi complicii pe şosele ca să îi hărţuiască pe şoferi

Alt model de polițiști corupţi: La colectat mită în trafic după ce şi-au trimis mai întâi complicii pe şosele ca să îi hărţuiască pe şoferi
| Foto: https://media.promotor.ro/ - imagine cu caracter generic

Poliţiştii corupţi pot fi foarte inventivi dacă au nevoie de nişte bani în plus peste salariu. Doar că banii în plus îi fac comiţînd infracţiuni pe care sunt plătiţi tocmai din banii românilor ca să le combată. 

Nouă polițiști din Huși au fost reținuți - opt de la rutieră și unul de la frontieră - după ce au fost prinși că luau mită de la șoferii opriți în trafic. Agenții aveau și complici, care îi obligau pe șoferi să greșească. Chiar și 300 de euro ajungea să fie taxa pentru cei care nu voiau să fie amendați sau să rămână fără permis.

Anchetatorii de la Direcția Generală Anticorupție au primit un denunţ cu privire la comportamentul polițiștilor din Huși care cer mită de la șoferi. Începând cu vara acestui an, polițiștii ar fi primit sume de bani care începeau de la sute de lei și ajungeau până la 1.500 de lei, pentru a nu-i sancționa pe șoferi.

Poliţiştii aveau complici în trafic care îi ajutau și îi încurcau totodată pe șoferi, în sensul în care mergeau cu viteză redusă și îi determinau astfel să comită abateri. Ulterior cei care câlcau acceleraţi a ca să scape de complicii poliţistilor erau opriți de polițiști şi începeau negocierile pentru păstrarea carnetului. Apoi banii erau împărțiți la sfârșitul turei.

Sunt 8 agenți de la Poliția din Huși și un polițist de Frontieră care au fost reținuți în acest dosar și urmează să ajungă în instanță cu propunere de arest preventiv. De asemenea, unul dintre complici este cercetat sub control judiciar, a transmis digi24.ro.

Comenteaza