Ambasadorul Ucrainei în România, despre accidentul de avion: Avem toate motivele să credem că este vorba de doborâre intenţionată

Ambasadorul Ucrainei în România, despre accidentul de avion: Avem toate motivele să credem că este vorba de doborâre intenţionată
Ambasadorul Ucrainei în România, Teofil Bauer, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că autorităţile ucrainene au toate motivele să creadă că este vorba de doborârea intenţionată cu folosirea unui complex antiaerian.

"Acesta este al treilea avion doborât în ultimele 3 zile pe teritoriul Ucrainei. Avem toate motivele să credem că în acest caz este vorba de doborârea intenţionată cu folosirea unui complex antiaerian. Interceptările date publicităţii sunt informaţii oficiale. Armamentul folosit este rusesc. Sunt dovezi că racheta cu care a fost doborât avionul a fost lansată de pe teritoriul controlat de grupurile separatiştilor. Nu putem spune care este originea armamentului", a declarat Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei în România.

Acesta a spus că Guvernul Ucrainei doreşte obţinerea accesului deplin la locul accidentului, prin urmare ia toate măsurile pentru a negocia cu grupurile armate ilegale.

Preşedintele Ucrainei a iniţiat deja realizarea unei comisii pentru efectuarea unei anchete a actului terorist.

Ambasadorul Ucrainei a precizat că a fost găsită cutia neagră a avionului, ceea ce va clarifica condiţiile în care s-a produs accidentul, după ce va fi analizată.

Acesta a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a venit cu date despre persoanele identificate.

"În jur de 200 de persoane au fost identificate, printre care şi 3 bebeluşi. Se ştie că 154 de pasageri sunt olandezi, 43 de malayzieni, 27 de australieni, 12 indonezieni, 9 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi şi un canadian. Până acum nu sunt informaţii despre cetăţeni români".

Joi, în jurul orei 16:20 avionul ce aparţine companiei Malaysia Airlines a dispărut de pe ecranele radarelor. A căzut în regiunea Doneţk, în apropiere de graniţa cu Rusia. Locul prăbuşirii se află în zona sub controlul operaţional al grupurilor teroriste susţinute de Rusia. Toţi cei 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului au murit. Acest accident a devenit o tragedie nu doar pentru Ucraina, ci pentru lumea întreagă.

 

 

 

Comenteaza