Ardelenii pleacă la deszăpeziri în Austria

Ardelenii pleacă la deszăpeziri în Austria
Numărul înscrierilor pe platforma de recrutare online pentru străinătate Tjobs a crescut în 2012 cu 40% faţă de anul precedent. Ardelenii şi bănăţenii au preferat anunţul „Deszăpeziri în Austria", bucureştenii, „Joburi hotel/restaurant" în Marea Britanie, iar muntenii şi moldovenii, „Plecări urgente în construcţii" în Germania.

În 2012 numărul înscrierilor s-a diminuat faţă de 2011 cu 28,73%, în timp ce numărul ofertelor de muncă a crescut cu 12,62%. Această scădere se datorează schimbărilor de comportament ale celor care s-au înscris, constată Brânduşa Deac, PR manager la Tjobs. „Dacă în urmă cu puţini ani media de aplicări făcute de o singură persoană era de 15, în 2012 media de aplicări a scăzut la 11, ceea ce arată că aplicanţii au început să îşi trimită CV-urile doar către acele oferte potrivite lor", a menţionat Deac. Anunţurile cu cele mai multe înscrieri au fost cele pentru Germania, Marea Britanie, Belgia, Austria, Spania şi Ungaria.

Persoanele înscrise din Ardeal şi Banat au preferat ofertele de muncă din Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Belgia. Ele s-au axat pe departamentele hoteluri / turism, construcţii / amenajări, agricultură / silvicultură / zootehnie, îngrijire bătrâni / asistenţă socială şi restaurant / catering. Ofertele altor departamente au fost preferate într-o măsură mai mică: au pair / babysitter / îngrijire copii a avut 4,37% din înscrieri, iar construcţii de maşini, 1,44%. În 2012, proporţia între femei şi bărbaţi nu a suferit modificări importante. Bărbaţii sunt mai numeroşi decât femeile în ceea ce priveşte aplicările online. Femeile preferă de cele mai multe ori contactul direct cu recrutorii. Cei necăsătoriţi sunt mai numeroşi, 55 % dintre cei înscrişi au copii, iar 27%, studii superioare.

Etichete
Comenteaza