Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influenţă

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influenţă
| Foto: mediafax

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru cumpărare de influenţă, iar un consilier din cadrul Arhiepiscopiei este suspectat de complicitate la această infracţiune.

IPS Teodosie ar fi promis 160.000 de lei unui om de afaceri, reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului.

“PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.  
În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică «înțelegerea» respectivă.

Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului. Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se arată într-un comunicat DNA.  

Comenteaza