Armata israeliană reia atacurile în Fâşia Gaza după ce acuză islamiştii de încălcarea unui armistiţiu

Armata israeliană reia atacurile în Fâşia Gaza după ce acuză islamiştii de încălcarea unui armistiţiu
Israelul şi mişcarea islamistă Hamas au acceptat suspendarea confruntărilor militare timp de două ore, duminică, din raţiuni umanitare, după o propunere a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii. Mişcarea Hamas nu respectă armistiţiul umanitar, continuând atacurile în zona Shajaya, un cartier al oraşului Gaza, acuză armata israeliană, promiţând că va riposta.

Liderii palestinieni şi Liga Arabă acuză Israelul de comiterea unui MASACRU în Fâşia Gaza

Autoritatea Palestiniană susţine că armata israeliană a comis un "masacru atroce" în cartierul Shajaya din oraşul Gaza, unde cel puţin 62 de palestinieni au murit duminică în bombardamente israeliene.

"Autoritatea Palestiniană condamnă în modul cel mai vehement masacrul atroce comis de forţele de ocupaţie israeliene împotriva civililor nevinovaţi din Shajaya", conform unui comunicat oficial.

"Comunitatea internaţională trebuie să reacţineze imediat la această crimă de război", adaugă Autoritatea Palestiniană.

La rândul său, preşedintele Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, a catalogat drept "crimă de război" bombardamentele israeliene din oraşul Gaza.Mişcarea Hamas nu respectă armistiţiul umanitar, continuând atacurile în zona Shajaya, un cartier al oraşului Gaza, acuză armata israeliană, promiţând că va riposta.

"O dată în plus, mişcarea Hamas încalcă armistiţiul. Acordul a fost negociat prin intermediul Crucii Roşii, care a propus o pauză umanitară. Armata israeliană va riposta", a declarat un purtător de cuvânt militar, Peter Nerner, citat de AFP.

Potrivit unor surse palestiniene, aviaţia militară israeliană a reluat bombardamentele în oraşul Gaza, provocând moartea a cel puţin 16 palestinieni.

 

 

Comenteaza