Atac armat la sediul ziarului Charlie Hebdo din Paris: 12 persoane au murit

Atac armat la sediul ziarului Charlie Hebdo din Paris: 12 persoane au murit
Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime, relatează cotidianul francez 20 Minutes în ediţia electronică. Conform primelor informaţii 12 oameni au murit.

UPDATE 4 : Poliţiştii au găsit maşina teroriştilor. Conform unor informaţii, cei doi atacatori au strigat "Allah Akbar" şi "Profetul a fost răzbunat"


UPDATE 3 : Bilanţul morţilor a crescut la 12. Ar fi vorba de 10 jurnalişti şi doi poliţişti. Alertă teroristă instituită şi în Italia. Au apărut două fotografii cu cei doi atacatori

UPDATE 2 : La ora amiezii, Charlie Hebdo publica, pe contul de Facebook, un desen care îl infăţişa pe Al Baghdadi, liderul grupării Statul Islamic.

UPDATE 1 : Preşedintele Francois Hollande s-a  deplasat la locul atacului.

Potrivit primelor informaţii, persoane îmbrăcate în negru şi cu cagule au pătruns în sediul ziarului şi au deschis focul cu arme Kalaşnikov, scrie mediafax.ro.

Cotidianul 20 Minutes a reuşit să contacteze telefonic un angajat al instituţiei de presă atacate. "Este un veritabil masacru. Sunt şi morţi!", a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă, scrie realitatea.net

Cel puţin 10 persoane au murit, conform Reuters. Pe Twitter au apărut primele imagini de la locul atentatului.

Sediul ziarului francez a mai fost atacat în ultimii ani pentru publicarea unor caricaturi cu profetul Mahomed.

Sediul săptămânalului francez satiric Charlie Hebdo a fost distrus parţial în noiembrie 2011 de un incendiu premeditat. A fost cel mai probabil o răzbunare după ce redacţia l-a numit pe profetul Mahomed "redactor-şef" pentru numărul următor şi a publicat caricaturi cu acesta, scrie realitatea.net

Religia islamică interzice reprezentarea grafică a lui Mahomed. O serie de caricaturi cu profetul Mahomed publicate în 2005 de ziarul danez Jyllands-Posten au stârnit un scandal internaţional, demonstraţii de protest ale musulmanilor din întreaga lume şi mai multe morţi. În 2007, Charlie Hebdo a luat decizia de a retipări caricaturile cu pricina, declanşând noi proteste.

În 2012, directorul Charlie Hebdo a anunţat că site-ul de Internet al săptămânalului a fost "blocat deoarece a fost piratat" după anunţarea publicării caricaturilor cu profetul Mahomed.
"Site-ul este blocat deoarece a fost piratat. Aparent, este un atac mai mare decât în 2011", când Charlie Hebdo a publicat caricaturile cu profetul Mahomed, a declarat caricaturistul Charb în faţa jurnaliştilor la sediul din Paris al săptămânalului.

 

 

 

 

 

 

Comenteaza