Atac terorist in SUA. Trei explozii în timpul maratonului din Boston

Atac terorist in SUA. Trei explozii în timpul maratonului din Boston
Două explozii au avut loc în apropierea liniei de final a maratonului din Boston, un eveniment urmărit de mii de spectatori, informează CBS News. Vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că este foarte probabil ca exploziile să fi fost un "atentat" terorist, securitatea fiind sporită în Boston, Washington DC şi New York în urma incidentului, relatează CNN. UPDATE Trei persoane au murit şi aproximativ alte 144 primesc îngrijiri medicale.

Bilantul atacului terorist de la Boton, conform Boston Globe:

- cel puţin 144  de raniti, din care cel puţin 17 în stare critică şi 25 răniţi grav, 3 morti, 2 explozii

- una dintre explozii, cea de la biblioteca, urmata de incendiu

- doua hoteluri, Marriott şi Lenox, evacuate

- 27.000 de participanti la maraton si peste 500.000 de spectatori

- aeroportul din Boston este inchis, avioanele sunt tinute la sol

- Presedintele Statelor Unite Barack Obama, in dialog cu seful FBI. Va face declaratii la ora 1, ora Romaniei, ora 18 in SUA.

Două explozii au avut în apropierea liniei de finish a Maratonului din Boston, informează CBS News. Potrivit sursei, două explozii au fost auzite în interiorul Fairmount Copley Plaza Hotel. "Au fost două explozii foarte puternice la interval de câteva secunde distanţă", a declarat corespondentul unei televiziuni locale.

Potrivit BBC, care citează autorităţile locale, cel puţin două persoane au murit şi alţi 90 de oameni au fost răniţi în cele două deflagraţii "majore". La locul incidentului au sosit zeci de ambulanţe şi vehicule ale serviciilor de securitate.

Exploziile par să fi avut loc în Hotelul Fairmount Copley Plaza în care este cartierul general al evenimentului sportiv şi care a fost închis ca urmare a incidentului.

Martorii au relatat scene ireale de la faţa locului. "Piciorul cuiva a zburat pur şi simplu prin faţa mea", a declarat un spectator pentru Boston Herald. "Mi-am scos cureaua pentru a încerca să opresc sângerarea", a completat martorul.

Vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că este foarte probabil ca exploziile să fi fost un "atentat" terorist, securitatea fiind sporită în oraşele Boston, Washington DC şi New York în urma incidentului, relatează CNN.

"Am fost informat în legătură cu ceea ce pare să fi fost un atentat", a declarat vicepreşedintele Joseph Biden, conform CNN.

Un suspect în cazul atentatelor comise în Boston a fost reţinut, fiind un saudit în vârstă de 20 de ani care se află la un spital din oraş, afirmă surse citate de ziarul New York Post.

UPDATE Conform CNN, 3 persoane au murit, reprezentanţii spitalelor menţionând că tratează aproximativ 144 de persoane.

VEZI mai multe detalii FOTO si VIDEO aici.


Comenteaza