Atentat la o secţie de poliţie din estul Turciei soldat cu cel puţin trei morţi şi 40 de răniţi

Atentat la o secţie de poliţie din estul Turciei soldat cu cel puţin trei morţi şi 40 de răniţi
Cel puţin trei persoane au decedat, iar alte 40 au fost rănite în urma unui atentat cu vehicul-capcană în apropierea unei secţii de poliţie din provincia Van, în estul Turciei, a declarat guvernatorul local, citat de postul TRT, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Secţia de poliţie care a fost atacată serveşte şi drept cazarmă pentru poliţişti, a relatat psotul TRT, citând un comunicat al guvernatorului local. Momentan, nu se cunoaşte câţi poliţişti şi câţi civili se află printre victime.

În cadrul unei apariţii la televiziune, prim-ministrul turc Binali Yildirim a confirmat faptul că a avut loc un atac asupra unei secţii de poliţie în provincia Van, însă nu a oferit mai multe detalii.

Nimeni nu a revendicat încă responsabilitatea pentru acest atac, însă militanţii kurzi atacă frecvent secţii de poliţie şi alte obiective ale forţelor de securitate.

Conflictul dintre Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi serviciile de securitate turce s-a accentuat în luna iulie 2015, după eşuarea negocierilor pentru un eventual armistiţiu. Mii de militanţi, membri ai forţelor de securitate şi civili au fost omorâţi de atunci în lupte.

Comenteaza