Atentatele de la 11 septembrie 2001: Organizatorul şi complicii săi vor fi puşi sub acuzare pe 5 mai

Atentatele de la 11 septembrie 2001: Organizatorul şi complicii săi vor fi puşi sub acuzare pe 5 mai
Organizatorul autoproclamat al atentatelor de la 11 septembrie 2001, Khaled Sheikh Mohammed, şi cei patru presupuşi complici ai săi vor fi puşi sub acuzare sâmbătă 5 mai, în faţa unui tribunal militar de excepţie de la Guantanamo, a anunţat marţi Pentagonul.

Judecătorul militar James Pohl a preluat dosarul şi a fixat data pentru citirea actului de acuzare la 5 mai, ora locală 9.00, potrivit unui document publicat marţi seara pe site-ul tribunalelor militare.

Această dată ar putea fi amânată dacă avocaţii celor cinci acuzaţi cer acest lucru.

"În cadrul audierii de la 5 mai, voi stabili un calendar complet al procedurii în acest dosar", a scris judecătorul Pohl, în acest document datat de luni. El le-a cerut avocaţilor să prezinte sugestiile lor înainte de această dată pentru a stabili un calendar care "să satisfacă pe cât posibil toate părţile". Procesul nu ar trebui să înceapă mai devreme de câteva luni.
Citeşte şi: Atacurile de la 11 septembrie 2001 din SUA: Acuzarea va cere condamnarea la moarte a organizatorilor

Kuwaitianul Khaled Sheikh Mohammed, în vârstă de 46 de ani, cunoscut cu iniţialele KSM, yemenitul Ramzi ben al-Shaiba, pakistanezul Ali Abd al-Aziz Ali şi saudiţii Wallid ben Attash şi Mustafa al-Hussawi, vor fi acuzaţi oficial de "pregătirea şi executarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 la New York, Washington şi Shanksville (Pennsylvania), care au provocat moartea a 2.976 de persoane".

Cei cinci acuzaţi riscă să fie condamnaţi la pedeapsa cu moartea.

 

Comenteaza