Au desenat cea mai mare autostradă din lume! Ce beneficii le-ar aduce românilor

Au desenat cea mai mare autostradă din lume! Ce beneficii le-ar aduce românilor
Preşedintele companiei de căi ferate din Rusia, Vladimir Iakunin, a propus un plan pentru o autostradă transsiberiană care ar putea lega ţara sa de graniţa de vest a statului american Alaska, trecând peste strâmtoarea Bering, care separă Asia de America de Nord, relatează CNN. Autostrada ocoleşte însă România.

Planul a fost dezvăluit la o întâlnire a Academiei de Ştiinţe din Rusia, informează CNN.

Denumit Centura de dezvoltare trans-eurasiatică, proiectul propune construirea unei autostrăzi de-a lungul actualei căi ferate transsiberiene, alături de o nouă reţea feroviară şi conducte de gaz şi petrol.

"Acesta este un proiect interstatal şi între civilizaţii", a declarat Iakunin, citat de Siberian Times.

Autostrada va traversa Rusia, conectându-se la actualul sistem rutier din Europa Occidentală şi Asia. Distanţa dintre vestul şi estul Rusiei este de aproape 10.000 de kilometri. Iakunin a declarat că autostrada va lega Rusia de America de Nord prin regiunea Ciukotka, peste strâmtoarea Bering şi peninsula Seward din Alaska.

Această autostradă ocoleşte însă România: va trece cel mai aproape prin Polonia. Dacă se contruieşte, românii vor putea urca pe autostradă în Polonia şi traversa cu maşina toată Siberia.

Comenteaza