Autoritățile dezvăluie un cămin clandestin în Transilvania. Mai multe femei au fost eliberate

Autoritățile dezvăluie un cămin clandestin în Transilvania. Mai multe femei au fost eliberate
| Foto: observatornews.ro

Autoritățile din Baia Mare au descoperit un centru care funcționa sub îndrumara unei fundaţii deţinute de un cetăţean italian, dar într-un mod ilegal.

Un imobil din Baia Mare, în care funcționa un centru gestionat de o fundație condusă de un cetățean italian, a fost luat sub controlul autorităților în urma unui apel de urgență venit din partea uneia dintre cele patru femei cazate acolo.

Potrivit informațiilor, femeia a reclamat că ar fi fost maltratată în cadrul centrului. În consecință, ieri după-amiază, zeci de polițiști și reprezentanți ai instituțiilor publice din Maramureș s-au deplasat la locație pentru a investiga suspiciunile.

Centrul se ocupa cu furnizarea de servicii destinate tinere și femeilor care au fost victime ale abuzului. Cu toate acestea, surse neoficiale indică faptul că din curtea centrului se auzeau adesea scandaluri și bătăi. Femeia care a cerut ajutorul autorităților a fost deja relocată într-un alt spațiu pentru a fi în siguranță.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă, a confirmat că toate instituțiile de control din județ au intervenit în locația identificată pentru a investiga și clarifica situația.

Ancheta a fost inițiată în urma apelului de urgență primit de autorități și are scopul de a stabili exact ce s-a întâmplat în centrul respectiv și de a asigura siguranța și protecția femeilor implicate, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza