Băsescu: TVR trebuie desființată şi Reînființată pe baze noi

Băsescu: TVR trebuie desființată şi Reînființată pe baze noi
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că singura soluţie în privinţa TVR este să fie desfiinţată şi reînfiinţată pe baze noi, numit un manager care să facă din TVR o televiziune ce corespunde exigenţelor legii. Şeful statului nu a ratat ocazia de a-l ironiza pe premierul Victor Ponta: "Dottore".

">

"Ce aşteptaţi de la întâlnirea asta? Puţin scandal? Sau cum funcţionează Consiliul European", i-a întrebat Băsescu pe jurnalişti.

Voi relua pe scurt câteva afirmaţii de ieri. Şi să mergem la palierul cooperării parlamentare. Avem instituţii şi fiecare trebuie să se integreze în funcţionarea sistemelor UE. UE nu este o uniune de guverne, este o uniune de state. Guvernele sunt o bucăţică dintr-un stat. Există o singură persoană care reprezintă statul: preşedintele. Am stabilit ieri că instituţia parlamentului e prima a UE, Parlamentul European. PE exercită împreună cu consiliul funcţiile legislative şi bugetare. Acolo unde se discută de bani este guvernul.

Consiliul European e compus din şefii de stat sau de guvern ai statelor membre, precum şi din preşledintele său şi al comisiei. Mai face parte şi înaltul reprezentant al Uniunii.

De ce nu are putere legislativă Consiliul European? Pentru că are ca principal obiectiv să dea Uniunii impulsuri de dezvoltare, pentru ieşirea din criză. Nu va stabili ce sume se alocă.

Citeste mai mult pe realitatea.net.

Comenteaza