Bebeluş mort înainte să fie născut, în timp ce mama se afla în travaliu şi sângera în spital / Cadre medicale reţinute pentru ”vătămarea fătului”

Bebeluş mort înainte să fie născut, în timp ce mama se afla în travaliu şi sângera în spital / Cadre medicale reţinute pentru ”vătămarea fătului”
| Foto: GhettyImages

Un alt caz al unei gravide, care a fost lăsată ore în şir în spital să se chinuie în travaliu, până i-a murit bebeluşul în pântece, a ajuns în atenţia opiniei publice.

Un medic de 32 de ani şi o asistentă medicală, de 45 de ani, din cadrul Secţiei Obstretică - Ginecologie a Maternităţii din Drobeta Turnu Severin au fost reţinute 24 de ore, fiind acuzate de ”vătămarea fătului”, după ce un bebeluş a murit înainte ca gravida să îl nască.

”Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut astăzi, 5 octombrie, două femei, de 32 de ani, respectiv 45 de ani, ambele desfăşurându-şi activitatea la o instituţie publică din municipiul Drobeta Turnu - Severin, acestea fiind bănuite de săvârşirea infracţiunii de vătămarea fătului”, a transmis IPJ Mehedinţi.

Cele două cadre medicale au fost duse în arestul IPJ Mehedinţi urmând ca vineri să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Potrivit presei locale este vorba despre o femeie, medic în cadrul Secţiei Obstretică - Ginecologie a Maternităţii din Drobeta Turnu Severin şi o asistentă medicală de la aceeaşi unitate sanitară. Ele au gestionat cazul unei familii de poliţişti din Strehaia al cărui bebeluş a murit înainte să fie născut, în timp ce mama se afla în travaliu.

Ancheta a fost declanșată după ce, în februarie, o tânără familie de polițiști a sesizat autoritățile cu privire la faptul că fetița lor a murit chiar înainte să se nască, în timp ce mama era în travaliu, acuzând medicii că nu au intervenit la timp pentru provocarea nașterii. Soțul spunea atunci că timp de 9 luni, nu au fost probleme cu sarcina.

„M-a sunat pe la ora 6.40 și îmi spune că bebelușului nu îi mai bate inima. A născut, dar copilul era decedat. Aici la spital când au consultat-o totul bine, numai că dimineața am auzit că nu mai este bine.(…) Au venit, din ce mi-a spus ea, pe la ora 3 i-au și spus că o să intre în sala de nașteri, ea sângera, avea stări de vomă, iar când au ajuns la sala de nașteri i-au zis să se întoarcă înapoi că vine dimineața să nască la 6”, spunea atunci, tatăl bebelușului mort, citat de jurnalulolteniei.ro

Leontina Georgescu, președinte Colegiul Medicilor Mehedinți a declarat în luna februarie: „Se va demara ancheta noastră asupra acestui caz și vom solicita documentele necesare pentru a vedea despre ce a fost vorba.”

Comenteaza