Cadavrul unui copil, găsit pe râul Mureş, în Ungaria. Ar putea fi una dintre victimele dispărute după răsturnarea unei bărci cu 12 oameni

Cadavrul unui copil, găsit pe râul Mureş, în Ungaria. Ar putea fi una dintre victimele dispărute după răsturnarea unei bărci cu 12 oameni
| Foto: Facebook ISU Arad

O echipă de poliţişti din Arad s-a deplasat, luni, în Ungaria, unde autorităţile au găsit în râul Mureş, în zona localităţii Mako, cadavrul unui copil, care ar putea fi una dintre victimele dispărute după răsturnarea unei bărci cu 12 oameni în zona Periam din judeţul Timiş. 

12 persoane se aflau în barca răsturnată în seara de 30 aprilie, pe râul Mureş, în zona Periam din judeţul Timiş.  Șapte oameni au reușit să iasă singuri la mal și un copil de trei ani a fost găsit chiar atunci, însă fără viață, în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele medicale. Alte 4 persoane au fost date dispărute, printre care doi minori.

Misiunea de căutare a continuat, iar zeci de pompieri cu bărci de salvare, echipaje de scafandri, autospeciale de primă intervenție și comandă, ambulanțe SMURD și inclusiv elicopterul SMURD au fost mobilizate pentru căutarea persoanelor dispărute în apele râului Mureș.

Barca nu era înmatriculată, iar cel care o conducea, un bărbat de 33 de ani, nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. A fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă, apoi eliberat şi cercetat în libertate. 

În ultimele zile au fost găsiţi doi adulți morți în apele râului Mureş, iar o echipă de poliţişti din Arad s-a deplasat, luni, în Ungaria, unde autorităţile au găsit în râul Mureş, în zona localităţii Mako, cadavrul unui copil, care ar putea fi una dintre victimele dispărute. 

"Urmare a schimbului de informaţii şi date cu Punctul de Contact Cenad, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, am fost sesizaţi că în ziua de 8 mai a.c., în jurul orelor 14,00, în râul Mureş, în zona localităţii Mako (Ungaria), a fost găsit trupul neînsufleţit al unei persoane minore, de sex masculin. Cadavrul a fost transportat la serviciul de medicină legală Szeged, urmând a se desfăşura activităţile specifice pentru identificarea acestuia", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, citat de stiri.tvr.ro

O singură victimă, un copil mai rămâne acum dat dispărut, dacă va fi identificat cadavrul copilului găsit în Ungaria. 

Comenteaza