Camionagiu, prins la intrarea în România cu peste un million de pastile cu o substanţă din categoria drogurilor de risc

Camionagiu, prins la intrarea în România cu peste un million de pastile cu o substanţă din categoria drogurilor de risc

Poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un autocamion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, cutii cu peste un milion de comprimate care conțin o substanţă activă aflată pe lista drogurilor de risc.

Camionul era condus de un cetăţean bulgar, iar cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, cu bărbatul în stare de arest preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de droguri de risc.

Poliţia de Frontieră a anunțat că aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conţin substanţă activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piată fiind estimată la peste 3 milioane de euro.

"În data de 27.08.2023, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet - judeţul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au controlat autovehiculul, iar în compartimentul pentru marfă au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente. În urma controlului amănunţit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate având ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. 

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul fiind pozitiv", precizează Poliția de Frontieră.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza