Campania Gândul "Why don't you come over? " se încheie. Care este mesajul românilor publicat în The Guardian

Campania Gândul
Campania Gândul "Why don't you come over?" se încheie, luni, cu mesajul românilor către premierul britanic David Cameron, publicat în The Guardian.

Mesajul publicat în pagina a opta a ziarului explică raţiunea campaniei, aceea de a alunga, cu umor, temerile legate de o improbabilă invazie a românilor, rezultatul fiind un dialog între cetăţenii celor două ţări, totul doar cu ajutorul unor postere devenite virale în campania "Why don't you come over?"şi a site-ului whydontyoucomeover.co.uk.

"Odată ce cetăţenii au început deja o dezbatere, nu ar fi timpul ca şi politicienii să i se alăture?", este finalul mesajului, semnat de www.gandul.info.

La sfârşitul lui ianuarie, The Guardian şi-a invitat cititorii să pună în practică ideea guvernului Marii Britanii de a lansa o campanie anti-imigraţie. Britanicii au reacţionat, iar Gândul a lansat şi el o provocare cititorilor săi, propunând un răspuns.

"We may not like Britain, but you will love Romania. Why don't you come over?" ("S-ar putea să nu ne placă Marea Britanie, dar voi o să iubiţi România. De ce nu veniţi la noi?") a fost sloganul campaniei Gândul, GMP Advertising şi webstyler, dedicată englezilor şi prejudecăţilor despre România.

Citeşte mai multe AICI.

 

Comenteaza