China renunţă la vize pentru şederile de 72 de ore la Beijing

China renunţă la vize pentru şederile de 72 de ore la Beijing
Turiştii, inclusiv români, care deţin vize ale unei ţări terţe şi bilete de avion vor putea beneficia, fără viză, de o şedere de 72 de ore la Beijing, începând cu 1 ianuarie 2013, relatează agenţia chineză Xinhua, în pagina electronică.

Turiştii pot aplica pentru o vizită de tranzit fără viză în aeroportul internaţional din Beijing.

Măsura, decisă de autorităţile municipale de la Beijing, este valabilă pentru 45 de ţări, inclusiv România.

Lista ţărilor este elaborată ţinând cont de numărul de vizitatori aflaţi în tranzit în Beijing între 2009 şi 2011. Aceasta cuprinde: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Rusia, Marea Britanie, Irlanda, Cipru, Bulgaria, România, Ucraina, Statele Unite, Brazilia, Mexic, Argentina, Chile, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Japonia, Singapore, Brunei, Emiratele Arabe Unite, Qatar.

"Le reamintin turiştilor străini că nu le este permis să părăsească Beijingul spre alte destinaţii din China pe durata celor 72 de ore şi totodată trebuie să părăsească Beijingul" la expirarea acestui interval, a explicat un oficial chinez.

Potrivit acestuia vizitatorii trebuie să înregistreze vizele la orice secţie de poliţie, într-un termen de 24 de ore de la sosirea în ţară.

Numărul vizitatorilor străini este de cinci milioane pe an şi ar putea să se dubleze în trei ani, odată ce politicile de relaxare a vizelor intră în vigoare, estimează comisia.

"În medie, vizitatorii străini petrec trei zile şi patru nopţi în Beijing, cheltuind în medie 1.000 de dolari, dublu faţă de turiştii chinezi", a declarat Wang.

Xu Jianqiang, economist şef pentru Air China, a explicat că Tokyo şi Seulul sunt cele mai mari două centre de transfer ale Asiei, dar crede că mai mulţi vizitatori străini vor vizita sau vor desfăşura evenimente de business în Beijing.

 

Etichete
Comenteaza