Cioban atacat de urs. Câinii i-au salvat viaţa şi omul reuşit să sune la 112

Cioban atacat de urs. Câinii i-au salvat viaţa şi omul reuşit să sune la 112
| Foto: https://www.mesaj.md

Un cioban de la o stână din zona satului Păltiniș, comuna Gura Teghii, a fost atacat de un urs vineri, fiind rănit la mâini și transportat la spital.

Ciobanul ar fi sărit să salveze o oaie, pe care ursul o atacase, iar animalul sălbatic și-a îndreptat furia către el. Câinii de la stână au fost cei care au alungat, într-un final, ursul, iar bărbatul a reuşit să sune la 112 pentru a raporta incidentul.

„Echipajul SMURD a ajuns la pacient. La prima evaluare, pacientul este conștient, cooperant, cu excoriații la nivelul membrelor superioare (zgârieturi pe mâini). Atacul a avut loc în pădure, la o stână. Ursul a atacat inițial o oaie, ciobanul a încercat să intervină și, astfel, s-a produs incidentul”, au transmis reprezentanții Prefecturii Buzău, potrivit opiniabuzau.ro.

Ciobanul de la Gura Teghii rănit vineri de un urs are o stare generală bună, au comunicat vineri seară reprezentanții Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Conform șefului UPU, medicul Adrian Zoican, pacientul prezintă „multiple leziuni produse prin mușcatură de urs la nivelul antebrațului și coapsei drepte. La nivelul obrazului drept prezintă o plagă superficială escoriată”.

Incidentul nu ar fi singurul, săptămâna trecută un alt bărbat din satul Plescioara, comuna Chiojdu, a fost atacat de o ursoaică. Din fericire, bărbatul a scăpat cu viaţă, dar a avut nevoie de îngrijiri medicale, prezentând răni la cap, la ceafă, piept și la o mână.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza