Cu morții de COVID pe coridoare. Necesarul de saci pentru cadavre la morgă a fost suplimentat

Cu morții de COVID pe coridoare. Necesarul de saci pentru cadavre la morgă a fost suplimentat
| Foto: colaj Stirile PRO Tv

În spaţiul public au apărut imagini dramatice cu morga unui spital din capitală care este arhiplină. Corpurile celor decedați din cauza COVID nu mai au loc în frigidere, aşa că stau aliniate pe coridoare până la sosirea rudelor acestora pentru a le ridica.

La Spitalul Universitar de Ugență București s-au înregistrat în medie 45 de decedați pe zi - atât COVID și non-COVID. De regulă, necesarul lunar de saci este de 100. Numărul sacilor a fost suplimentat la 500. 45 de decese pe zi înseamnă 10% din total pacienți, COVID și non-COVID, a transmis digi24.ro.

Imaginile au fost filmate luni dimineață și furnizate presei. Surse din corpul medical spun că situația este foarte gravă. Angajați din spital spun că instituția medicală nu mai are nici saci pentru cadavre.

În ultimele zile, la spitalul Universitar din București s-au format cozi de ambulanțe care aduceau pacienți COVID în stare gravă. Aici sunt internați peste 400 de pacienți pozitivi și aproximativ 400 de pacienți negativi.

Aproximativ 100 de pacienți sunt internați cu forme extrem de grave, intubați și necesitând suport ventilator avansat. Medicii fac eforturi supraomenești, dar există cazuri de pacienți pozitivi, care vin cu forme avansate de boală și care au multiple comorbidități și din păcate pierd lupta cu boala.

Sâmbătă a existat un număr mai mare de morți, aproximativ 40 de decese, astfel că a fost nevoie să fie folosite toate spațiile Departamentului Prosectură.

Comenteaza