Curtea Constituţională a validat alegerea lui Nicolae Timofti la preşedinţia Republicii Moldova

Curtea Constituţională a validat alegerea lui Nicolae Timofti la preşedinţia Republicii Moldova
Curtea Constituţională a validat alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, respingând în acelaşi timp sesizarea Partidului Comuniştilor (PCRM) privind constituţionalitatea alegerilor, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Curtea Constituţională, care s-a întrunit luni la ora 14.00, a validat alegerile prezidenţiale din 16 martie. Totodată, magistraţii au respins sesizarea PCRM cu privire la constituţionalitatea alegerilor, pe motiv că nu au fost prezentate suficiente argumente.

Parlamentul de la Chişinău l-a votat vineri pe magistratul Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Nicolae Timofti, până în prezent preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales cu votul a 62 de deputaţi, în condiţiile în care avea nevoie de voturile a 61 din totalul de 101 membri ai Parlamentului moldovean.

Un grup de parlamentari comunişti din R.Moldova a depus însă, luni, la Curtea Constituţională o cerere de examinare a constituţionalităţii scrutinului prezidenţial.

"Parlamentul nu a respectat prevederile Constituţiei şi şi-a depăşit atribuţiile. Am sesizat Curtea Constituţională în legătură cu încălcarea Constituţiei. Timp de un an Parlamentul nu a avut capacitatea de a alege preşedintele şi a intrat în ilegalitate", a declarat comunistul Artur Reşetnicov.

 

Comenteaza