Dan Diaconescu scapă de controlului judiciar. Acesta este acuzat de act sexual cu un minor

Dan Diaconescu scapă de controlului judiciar. Acesta este acuzat de act sexual cu un minor
| Foto: Facebook / Dan Diaconescu

Judecătorii au revocat măsura preventivă a controlului judiciar pentru fostul patron al OTV, Dan Diaconescu, acuzat de acte sexuale cu minori și folosirea prostituției.

Judecătoria Constanţa a dispus, marţi, 8 august, revocarea respectivei măsuri. Hotărârea nu este definitivă și poate să fie contestată în 48 de ore de la comunicare.

"Soluţia pe scurt: În baza (...) , revocă măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă prin nr. 235 din data de 13.04.2023 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr. 9546/212/2023, faţă de inculpatul DCD, (...). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.08.2023", a anunţat Judecătoria, conform Agerpres.

La începutul lunii august 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele infracţiuni în formă continuată. 
 
Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, a fost reţinut pentru 24 de ore, în data de 7 aprilie, el fiind acuzat de comiterea a două infracţiuni de act sexual cu un minor şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile, a informat, la acea dată, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, potrivit sursei citate.

Procurorii au cerut, la acel moment, arestarea preventivă a acestuia, solicitare respinsă însă de către o instanţă a Judecătoriei Constanţa, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu. Pe 13 aprilie, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ca Dan Diaconescu să fie cercetat sub control judiciar. 

Comenteaza