Digi 24 l-a dat afară pe Cristian Tudor Popescu de la emisiunea „Cap Limpede”, după ce acesta a criticat gafa lui Cosmin Prelipceanu

Digi 24 l-a dat afară pe Cristian Tudor Popescu de la emisiunea „Cap Limpede”, după ce acesta a criticat gafa lui Cosmin Prelipceanu

Cristian Tudor Popescu a anunțat marți că Digi 24 a luat o decizie "unilaterală" să înceteze colaborarea cu el, după emisiunea „Cap Limpede” de vineri, 3 iunie, unde gazetarul a criticat în termeni duri, vorbind de fake news, gafa făcută de Cosmin Prelipceanu. 

„Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”, a scris ziaristul, pe pagina sa de Facebook.

CTP precizează că nu ia în calcul „transferul” la nicio televiziune de știri și, deocamdată ia „o pauză video”. „Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu”, a adăugat el.

Decizia postului Digi24 de a-l demite pe CTP a venit după ce în emisiunea de vineri, 3 iunie, Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri gafa comisă în timpul unei altei emisiuni a postului, prezentată de Cosmin Prelipceanu.

Cosmin Prelipceanu a prezentat miercuri seară, 1 iunie, în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, un videoclip cu un așa-zis recrut rus care nu știa că va conduce un tanc T-62, fabricat între anii 1961 – 1975. În realitate, în filmarea veche de 14 ani, un reporter discută cu un tânăr abțiguit despre muzică. Imaginile prezentate au avut o subtitrare diferită față de original.

"E vorba de acel, nici nu știu cum să-l numesc, clip, filmuleț, ceva, o filmare care a fost prezentată ca actuală, ca o referire la modul în care sunt mințiți recruții ruși să fie aduși în armată de către cei care vor să-i racoleze. E vorba de o minciună neagră. Există gri, există mai multe trepte gri în fake news. Ăsta e un fake news negru, n-are legătură nimic cu nimic, și sunt aici două aspecte pe care trebuie să le discutăm din punct de vedere al meseriei.

Nu preiei niciodată o știre fără să o verifici. E un obicei foarte prezent în presa noastră. (...) Factorul fundamental în crearea de fake news, știri total eronate sau parțial eronate este lenea jurnalistică. Nu verifici, e mai simplu să iei calup și să dai cu el în pagină acolo", a spus CTP in timpul ultimei ediții a emisiunii "Cap limpede" de la Digi24. 

Comenteaza