Foto Dune de nisip de înălţimea unui om pe plaja modernizată din Mamaia

Plaja din Mamaia recent amenajată se erodează. S-au format dune uriaşe de nisip care depășesc, în unele locuri, chiar înălțimea unui om.

Ca să ajungi pe malul Mării Negre în stațiunea Mamaia, este o adevărată aventură. Mai întâi trebuie să cobori o dună imensă de nisip, care are un metru sau chiar doi metri înălțime în anumite porțiuni, a transmis digi24.ro

În unele locuri, diferența de nivel, pe plaja din Mamaia este chiar și de un metru și 75 de centimetri. Controversată încă din timpul operațiunii, ultima extindere a plajei din Mamaia s-a încheiat în 2021.

Turiștii au invocat după modernizarea plajei calitatea îndoielnică a nisipului, plin de scoici, însă autoritățile au anunțat că acestea se vor tasa în timp.

De vină ar fi furtunile de la începutul anului, care a făcut apa învolburată a mării să sape adânc în mal și să tragă nisipul. Fenomenul este natural.

Cei de la Apele Române spun că astfel de situații erau de așteptat, însă dau asigurări că intrarea va deveni lină în mare în apropierea sezonului estival, când vor interveni cu mai multe utilaje.

Sursa foto: captura video - https://www.digi24.ro/ , https://stirileprotv.ro/

 

Comenteaza