Update Fetița ucisă, incendiată şi abandonată lângă un cimitir a fost identificată. Mama și tatăl vitreg, audiați. Ce variantă au prezentat anchetatorilor

Fetița ucisă, incendiată şi abandonată lângă un cimitir a fost identificată. Mama și tatăl vitreg, audiați. Ce variantă au prezentat anchetatorilor
| Foto: aradon.ro

Fetița ucisă și incendiată  pe un câmp din județul Arad a fost identificată. Părinții copilei, mama și tatăl vitreg, sunt audiați de anchetatori. Cadavrul fetei a fost găsit vineri pe un teren de lângă un cimitir, de câinele unui localnic.  

UPDATE: 

După ce nimeni nu i-a sesizat dispariția sau decesul, niciun părinte, nicio cunoștință, procurorul criminalist a extins urmărirea penală pentru infracțiunea de violență în familie. Mama şi tatăl vitreg au fost duşi la audieri. În cursul nopții, mama și tatăl vitreg au fost audiați de anchetatori. Cadavrul fetei a fost găsit vineri pe un teren de lângă un cimitir, de câinele unui localnic.  

Tatăl vitreg, un tânăr de 23 de ani, a declarat la audieri că moartea copilului ar fi survenit în urma unui accident, în timp ce mama copilei era la spital, unde năștea un al treilea copil. Acesta este principalul suspect în dosar. 

Bărbatul, ar fi rămas acasă cu fetița și cu fratele acesteia, în vârstă de 3 ani. Acesta susţine că ar fi vrut să le facă baie copiilor. Copila a alunecat, s-a lovit cu capul de cadă și a murit, susține suspectul. El le-a spus anchetatorilor că, într-adevăr, i-a dus trupul pe un câmp, dar că nu a incendiat-o el.

Mama a fost și ea audiată. Apartamentul în care ar fi avut loc crima a fost sigilat, iar femeia și cei doi copii ai săi au fost duși într-un centru al Direcției de Protecție a copilului din Arad.

Marți, anchetatorii se vor întoarce în locuință, să caute probe. Tânărul suspect urmează să ajungă în fața instanței care va decide dacă aprobă cererea de arestare preventivă, a tramsmis digi24.ro. 

_________________________________________________________________________

Specialiștii au reușit să facă portretul-robot al copilei şi au reuşit să o identifice. Minora nu fusese declarată dispărută, ceea ce i-a făcut pe părinţi, mama şi tatăl vitreg, principalii suspecţi, iar procurorii nu exclud posibilitatea ca micuța să fi fost victima violenței în familie. Nimeni nu i-a sesizat dispariția, cu atât mai mult decesul. Niciun părinte, nicio cunoștință, nimeni. În aceste condiții, procurorul criminalist a extins urmărirea penală pentru infracțiunea de violență în familie. 

"Am extins cercetările și sub aspectul infracțiunii de violență în familie. Am considerat că așteptând 48 de ore de la data în care se știa că avem imaginea reală cu caracteristicile fetei atât din față, cât și din profil, ca cineva să reclame că a dispărut o fetiță de 7 ani. Mi s-a părut nefiresc ca nimeni să nu reclame dispariția acesteia, așa că am considerat că poate fi extinsă urmărirea penală in rem pentru violență în familie, omor cu profanare de cadavre, în condițiile violenței în familie", a explicat Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Pavel Palcu, citat de aradonline.ro. 

Cadavrul fetiței a fost găsit de câinele unui bărbat care a sunat la 112 și de atunci zona a fost împânzită de polițiști. Potrivit necropsiei, fetița, care avea 5-6 ani, ar fi murit din cauza unei lovituri la cap. Trupul ei ar fi fost adus ulterior pe câmp și incendiat, cred anchetatorii. Decesul a avut loc cu o zi-două înainte să fie găsită.

Oamenii au identificat și un indiciu extrem de important, un fir de păr de aproximativ 22 cm, care a fost găsit în pumnul închis al mâinii drepte a fetiței. Procurorii au analizat și imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă. 

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Pavel Palcu, a declarat că fetiţa a fost victima unei agresiuni, fiind lovită în cap, iar moartea a fost provocată de un traumatism cranio-cerebral cu hematom, potrivit Agerpres

Anchetatorii arădeni i-au identificat luni pe părinții fetiței ucise. Tatăl vitreg al fetiței este audiat de anchetatori. El a fost ridicat de polițiști din municipiul Arad, potrivit informaţiilor aradonline

 

Comenteaza