Gestul șocant al unui tânăr în timpul unui control în trafic. A înghițit un plic cu droguri și a murit în fața polițiștilor

Gestul șocant al unui tânăr în timpul unui control în trafic. A înghițit un plic cu droguri și a murit în fața polițiștilor
| Foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, pasager într-un autoturism oprit de poliţişti pentru un control de rutină, a murit la scurt timp după ce ar fi mestecat un plic cu substanţe de culoare albă.

Incidentul a avut loc luni seara, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Slatina, unde un poliţist de la Poliţia Slatina, aflat în patrulă cu un jandarm, a efectuat, în jurul orei 22,25, semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism.

Autoturismul, condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani din Râmnicu Vâlcea, a oprit, iar poliţistul a constatat că în interior erau mai multe persoane faţă de locurile prevăzute (şase persoane) şi a solicitat sprijinul unui echipaj de jandarmi pentru legitimarea şi controlul corporal al acestora.

"În timpul efectuării controlului corporal, poliţistul a observat că una dintre persoane (un tânăr de 31 de ani, din judeţul Olt) mesteca ceva, ce părea a avea consistenţa unui obiect din material plastic. Poliţistul i-a solicitat să scoată obiectul respectiv. Tânărul s-a conformat, iar obiectul s-a dovedit a fi un plic din material plastic, în interiorul căruia se aflau resturi dintr-o substanţă de culoare albă. Ulterior, tânărul a declarat că, în interior, s-ar fi aflat aproximativ 2 - 2,5 grame de substanţă cu efect psihoactiv, asupra sa fiind găsită şi o ţigaretă confecţionată artizanal", a transmis IPJ Olt, conform Agerpres.

După ce bărbatul în vârstă de 31 de ani a spus ce cantitate de substanţă ar fi ingerat, poliţistul a solicitat, de urgenţă, prezenţa unui echipaj medical de la Ambulanţă. Bărbatul care ar fi ingerat psihoactive a intrat în stop cardio-respirator înainte de sosirea echipajului medical de la Ambulanţă şi poliţistul i-a aplicat manevre de resuscitare, potrivit sursie citate. 
 
Echipajul de la Ambulanţă a continuat efectuarea manevrelor de resuscitare, însă tânărul a decedat. Trupul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Olt, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. 
 
Poliţiştii au constatat, după controlul corporal, că un alt pasager din maşina oprită, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Slatina, avea asupra lui mai multe substanţe cu posibil efect psihoactiv.

Potrivit unor surse, bărbatul care a decedat a fost condamnat anul trecut la o pedeapsă de nouă luni de închisoare cu suspendare pentru deţinere şi comercializare de substanţe psihoactive, iar anul acesta ar fi fost prins conducând un autovehicul sub influenţa unor substanţe interzise. 
 
Totodată, în autoturism au fost găsite şi ridicate ţigări artizanale cu conţinut vegetal, două pastile de culoare maronie, o pungă cu substanţă albă şi mai multe plicuri cu material vegetal tocat. 
 
Şoferul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, cu rezultat negativ şi a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenţei substanţelor interzise. La faţa locului, s-au deplasat şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, în cauză fiind sesizat şi DIICOT - Biroul Teritorial Olt. 

Comenteaza