Grecul care a murit în accidentul de la Pasajul Unirii lucrase în România. A vrut să-i ofere soției o vacanță de Crăciun aici

Grecul care a murit în accidentul de la Pasajul Unirii lucrase în România. A vrut să-i ofere soției o vacanță de Crăciun aici
| Foto: https://www.ertnews.gr/

Turistul grec care a murit în accidentul de autocar din capitală, de la Pasajul Unirii, lucrase ani de zile la o firmă de construcții din România, a transmis postul public de televiziune elen ERT.

Oamenii se aflau la doar câteva minute de destinația lor finală pentru vacanța de Crăciun. Pasagerii greci din autocar au descris scene de groază care s-au derulat imediat după tragicul accident de la Pasajul Unirii, care a luat viața unui bărbat de 55 de ani și a provocat rănirea altor 23 de persoane, transmite postul public de televiziune elen ERT.

„A fost acea secundă de tăcere și apoi țipete de sânge, o fetiță strigând mami, nu-mi văd ochelarii, oameni alergând și apucându-l de cap”, descrie un pasager.

„Eram cu două scaune în spatele pasagerului care a murit. Toți cei care stăteau lângă noi sunt în spital sau au suferit răni. Când credeam că gata, am ajuns în București, am văzut cum acoperișul s-a prăbușit în fața noastră. Un domn a fost lovit în fața noastră”, a povestit o pasageră.

Bărbatul care a murit avea 55 de ani şi este din Larissa. Acesta lucrase în România şi a vrut să-i ofere soției o vacanță de Crăciun la noi în ţară, a transmis digi24.ro. Acum, soţia lui este în spital, iar lui călătoria în România i-a fost fatală.

Sora bărbatului, Vaso Chloptsiou, a spus că a vorbit cu cumnata ei cu puțin timp înainte de accident, când aceasa i-a spus că urmează dă ajungă la hotel. „Am aflat din întâmplare de accident, de la un prieten. Cumnata mea era în șoc, nu știa despre fratele meu. Nimeni nu ne-a spus nimic”, a declarat Chloptsiou pentru ERT.

Când autocarul a lovit limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii din Capitală 47 de pasageri se aflau în acesta. Presa din Grecia spune că autocarul a pornit la drum cu doi șoferi, dar unul a făcut toxiinfecție alimentară și a coborât la Salonic, iar celălalt șofer a condus singur timp de 16 ore.

Comenteaza