Județul unde toate școlile vor fi închise din cauza viscolului

Județul unde toate școlile vor fi închise din cauza viscolului
| Foto: Shutterstock

Ciclonul polar a făcut deja ravagii în țară, iar toate școlile din Iași se vor închide marți din cauza viscolului.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, întrunit în şedinţă extraordinară, a decis suspendarea cursurilor pentru marţi în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, din cauza vremii nefavorabile. ”S-a luat decizia ca şcolile să suspende cursurile, cu recuperarea orelor, modul de recuperare urmând a fi decis la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ”, a transmis prefectul judeţului Iaşi, citat de digi24.ro.

Mai multe drumuri naționale din Iași, Vrancea, Buzău și Neamț sunt închise din cauza vremii, iar șoferii sunt îndemnați să caute trasee alternative. În Vaslui, autoritățile au intervenit în cazul unei gravide care a fost preluată de o șenilată și transportată la ambulanță din cauza viscolului puternic și a zăpezii. 20 de localități din Brăila nu au energie electrică.

La Galați a fost declanșat planul roșu, după ce viscolul puternic a scos de pe șosea un microbuz cu 17 pasageri, care s-a răsturnat apoi pe câmp. Din fericire, toți pasagerii au reușit să se salveze singuri.

Codul galbel de vreme rea este valabil și astăzi, iar ninsorile vor continua și în zilele următoare. Temperaturile ar putea să scadă până la minus 20 de grade Celsius, în unele zone.

Comenteaza