Liderul libian Muammar Kadhafi a fost ucis

Liderul libian Muammar Kadhafi a fost ucis
Conducătorul libian Muammar Kadhafi a fost ucis, anunţă agenţiile internaţionale de ştiri.

Mii de oameni au ieşit în stradă şi se bucură de capturarea liderului libian, anunţă CNN.

Fostul lider libian Muammar Kadhafi a murit în urma rănilor suferite într-un raid aerian efectuat la Sirt, NATO confirmând existenţa unei astfel de operaţiuni, informează CNN.

NATO a anunţat că avioanele Alianţei au atacat astăzi o coloană de vehicule pro-Kadhafi în apropierea oraşului Sirt. "Aceste vehicule dotate cu arme efectuau operaţiuni militare şi reprezentau o ameninţare clară la adresa civililor", a explicat colonelul NATO Roland Lavoie.

Potrivit unor surse citate de Corriere della Sera, Muammar Kadhafi era grav rănit în momentul capturării, având plăgi la ambele picioare şi în zona capului.

Fostul lider libian a murit în ambulanţa care îl transporta la spitalul din Misrata.

Fostul lider libian Muammar Kadhafi a fost capturat astăzi la Sirt, a declarat un comandant al forţelor noului regim libian, citat de AFP.

Kadhaffi a murit în arest, potrivit lui Mohamed Leith, unul dintre comandanţii proveniţi din Misrata

Televiziunea Libia Liberă a anunţat în urmă cu o oră că Muammar "Kadhafi a fost arestat în acelaşi timp cu fiul său, Moutassim, şi cu Mansour Daou (şeful serviciilor de securitate internă) şi Abdallah Senoussi" (şeful serviciilor de informaţii libiene)".

Informaţia nu a fost confirmată de Consiliul Naţional de Tranziţie.

Anunţul privind arestările a fost făcut la scurt timp după ce autorităţile de tranziţie libiene au afirmat că sunt pe punctul de a prelua controlul complet asupra oraşului Sirt.

 

Comenteaza