"Loverboy" arestat pentru trafic de persoane. Tânără, pe care a obligat-o să se prostitueze în Cluj și în alte, orașe s-a sinucis

"Loverboy" arestat pentru trafic de persoane. Tânără, pe care a obligat-o să se prostitueze în Cluj și în alte, orașe s-a sinucis

Un tânăr de 20 de ani a fost arestat preventiv pentru trafic de persoane şi deţinere de droguri. O tânără s-a sinucis după ce a fost racolată de către acesta prin metoda "loverboy" și obligată să se prostitueze.

Luni, 27 martie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unei persoane.

"În cauză s-a reţinut că, în perioada cuprinsă între toamna anului 2021 şi aprilie 2022, persoana bănuită ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, prin inducere în eroare (utilizând metoda "loverboy"), o persoană vătămată.

De asemenea, în perioada aprilie - iunie 2022, persoana bănuită ar fi exploatat persoana vătămată, pe care ar fi obligat-o să practice prostituţia în ţară (în municipiile Bucureşti şi Cluj-Napoca) şi în străinătate (Germania), şi-ar fi însuşit cvasitotalitatea sumelor de bani obţinute de aceasta din practicarea prostituţiei. Totodată, pe fondul exploatării sexuale, persoana vătămată s-ar fi sinucis, la data de 25 iunie 2022, prin precipitarea de la fereastra unui apartament situat la etajul 5 al unui bloc de locuinţe, din municipiul Bucureşti, apartament unde aceasta ar fi întreţinut relaţii sexuale contra cost", transmite Poliția Română.

Inculpatul a părăsit teritoriul României după decesul persoanei vătămate, revenind în ţară în luna martie a acestui an.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate în locuinţa inculpatului a fost descoperită şi ridicată cantitatea de aproximativ 9 grame de canabis.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi a dispus, marți, arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

loading...
Comenteaza