Lufthansa a anulat aproape toate zborurile, din cauza unei greve

Lufthansa a anulat aproape toate zborurile, din cauza unei greve
Compania aeriană germană Lufthansa a anulat luni aproape toate zborurile, în principal din cauza unei greve a personalului de la sol, care reclamă creşteri de salariu, relatează AFP.

Dintre cele aproape 1.800 de zboruri prevăzute, "vom efectua 20 de zboruri pe distanţe scurte şi medii şi 12 pe distanţe mari", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei.

Lufthansa a avertizat încă de sâmbătă că aproape toate zborurile sale prevăzute pe zece aeroporturi vor fi anulate.

La principalul său terminal, la Frankfurt (vest), cel mai important aeroport german şi al treilea cel mai important aeroport european, doar şase zboruri sunt prevăzute din 50, în timp ce la Munchen (sud) sunt menţinute trei din 17.

Zborurile operate de filiala Germanwings nu sunt afectate de grevă.

Pasagerii Lufthansa sunt invitaţi să se informeze pe site-ul www.lufthansa.com înainte să plece spre aeroport. Biletele pentru zboruri anulate pot fi rambursate sau schimbate cu alte zboruri sau bilete de tren.

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a declarat în acest weekend, pentru agenţia DPA, că va suplimenta trenurile luni.

Sindicatul german în domeniul serviciilor Verdi reclamă, pentru aproximativ 33.000 de salariaţi Lufthansa, personal la sol şi o parte a personalului de bord, o creştere salarială de 5,2% pentru 12 luni, în Germania, şi cere garantarea locului de muncă.

Potrivit sindicatului, la finalul celei de a treia şedinţe de negociere, Lufthansa a propus între 0,4 şi 0,6% creştere pe 12 luni.

O primă grevă de avertisment, la sfârşitul lui martie, a antrenat anularea a aproximativ 700 de zboruri din cele 1.800 prevăzute.

 

Comenteaza